Podpira nas "Olimpijski komite Slovenije", podpri nas prosim, tudi ti.

Tukaj izpolniš prijavo, poiščeš po abecedi
"Alpsko društvo Stratus 56530838"
in nam pomagaš izvajati naše programe
"Izobraževanja VARNO V GORE" & "Celoletna ŠOLA GORNIŠTVA" !

Država se v korist nas, ki nosimo naziv »Društvo v javnem interesu«, odpove delu dohodnine.

Priporočamo vam

Dogodki

Alpsko društvo Stratus

Tabori

Tečaji

Delavnice

Avanture

Osebna-izkaznica-drustva
chat

IZOBRAŽEVANJA

Vsako leto organiziramo ter izpeljemo najmanj 15 - 20 tečajev varnega gorništva, plezanja ter »feratanja« tako v kopnih kakor zimskih razmerah, različne delavnice »varno v gore« ter tečaje turnega smučanja, športnega plezanja & joge ter »slack-line« / hoje po traku. Vsa naša izobraževanja so sestavljena iz več delov: iz predavanj, praktičnih vaj, dela na terenu ter gorniških tur. Z izobraževanji vas želimo izobraziti za veliko bolj samozavestno hojo & plezanje, ter za »bolj varno« obiskovanje gorskega sveta. Pa srečno!

chat

NEPOZABNA DOŽIVETJA

Mesečno organiziramo nepozabna doživetja tako v višavah, kakor v dolini. Sodelujemo z ostalimi društvi in agencijami ter skupaj izvajamo vzpone na vrhove v Sloveniji in tujini, izvajamo tabore tako v objemu gora kakor morja ter skupaj lovimo ravnotežje na slack-linu.

chat

BLOG

S člani društva, simpatizerji, sodelavci ali zanimivimi sogovorniki delimo na našem “blogu” razmišljanja, odpiramo debate ter se izobražujemo na takšen, neformalen način.

Te zanima več ?

Članarina pri Alpskem društvu Stratus in PZS ti prinaša veliko ugodnosti.

Lahko nam pišeš na "drustvo.stratus@gmail.com" in pomagali ti bomo pri včlanitvi, ti poslali vse informacije, znamkico ter člansko izkaznico po pošti.

Za nove člane pripravljamo presenečenje.


Lahko pa si članarino urediš tudi na spodnji povezavi:

35

let izkušenj

55

tečajev letno

255

članov

3500

simpatizerjev

Nameni 1% dohodnine za društvo

Alpsko društvo Stratus

Alpsko društvo za alternativne in rekreativne športe Stratus

Alpsko društvo Stratus, s celotnim nazivom “Alpsko društvo za alternativne in rekreativne športe Stratus”, je bilo ustanovljeno leta 1999.

Vse od takrat člani društva uživamo v naravi ali v zaprtih prostorih pri izvajanju različnih športnih ali rekreativnih aktivnosti. V več kot 15 letni zgodovini smo se potepali po skoraj vseh celinah sveta. Kot gorniki, planinci, alpinisti in drugačni avanturisti smo se povzpeli na številne vrhove po vsem svetu. Nad obalami oceanov, s strmin ugaslih ognjenikov, preko sten osemtisočaka v Pakistanu in nad pobočji Himalajskih vrhov smo leteli z jadralnimi padali. Znanje in izkušnje smo nabirali na različnih tekmovanjih v preletih ter kot »cross country« piloti. Bogato znanje o letenju v gorah ter med termičnimi stebri smo in ga še prenašamo z veseljem naprej v tečajih jadralnega padalstva. Na različnih taborih in celi vrsti izobraževanj, na tekmovanjih, ki smo jih organizirali in v športnih krožkih smo športno plezanje približali in o njem izobraževali cicibane, mladostnike, odrasle ter tudi »starejše občane«. Pozimi se potepamo po zasneženih gorah, ter naše člane izobražujemo o varni hoji v zimske gore. V alpskih dolinah nas pritegnejo zaledeneli slapovi.

Veliko časa pa člani društva preživimo v naravi, na zanimivih pohodih, se potepamo z gorskimi kolesi ali pa se preprosto kot planinski potepuhi potepamo po vedno lepih gorah. Vljudno ste vabljeni, da se nam pridružite.

11+11=22 UGODNOSTI ČLANSTVA V LETU 2024

22 razlogov zakaj se včlaniti v Alpsko društvo Stratus

S članstvom v našem planinskem društvu “Alpsko društvo Stratus”, postanete član ene največjih organizacij v Sloveniji, Planinske zveze Slovenija. Člani so deležni vseh ugodnosti kot drugi člani Planinske zveze Slovenije, saj je Alpsko društvo Stratus od leta 2015 pridruženi član PZS-a …)

Člani planinskih društev (PD) združenih v Planinski zvezi Slovenije (PZS) smo aktivna skupnost obiskovalcev planin in narave, ki si želi v vseh letnih časih in razmerah odgovorno spoznavati naravo, gojiti planinstvo, izlete v gore, pa tudi na območja večnega snega in ledenikov, hojo s krpljami, turno smučanje, alpinizem v vseh razmerah, plezanje preko zaledenelih slapov … pri tem pa zanamcem ohraniti prvobitno planinsko pokrajino.

Podatki za nakazilo
 • Alpsko društvo Stratus
 • Gosposvetska 51, 2000 Maribor
 • BankaDelavska hranilnica d.d.
 • Swift koda bankeHDELSI22
 • RačunSI56 6100 0000 9449 505
 • SklicSI99
 • Namenčlanarina 2024

Rezervacija in Akontacija

»Kdor prvi pride, prvi melje.«, pravi star slovenski pregovor. Da ne boste ostali praznih rok (brez možnosti izposoje opreme), ali boste celo posedali doma, namesto zvečer v topli koči po lepem dnevu, ker bo želeni tečaj, tabor, tura, potepanje ali vzpon že popolnoma zaseden, si z rezervacijo zagotovite vaše mesto in udeležbo.

Zgodnja rezervacija (tudi nekaj mesecev v naprej), je namreč naše zagotovilo za višjo kvaliteto naših aktivnosti, ključ do izbire tečaja po lastni želji in garancija za zadovoljstvo naših članov. Marsikomu se je že zgodilo, da so bila v željenem terminu vsa mesta že zasedena, ali pa vam zato nismo mogli ponuditi ugodnosti, ki jih prinašajo zgodnje prijave. Na naših aktivnostih imamo zadovoljne goste in člane, ki se radi vračajo k nam. Želimo si, da tako tudi ostane! Vpišite se na naši spletni prijavi.

Rezervacija je potrjena s plačilom »predujema« – akontacije, ki vam je zaradi zapolnitve mest (rezervacije nočitev, rezervacija prevoza…) na naših aktivnostih žal ne moremo vračati ali vrniti. Lahko pa se, če vam je kaj nepredvidenega »prekrižalo načrte« (bolezen, obolenje bližnjega, smrt…), kadarkoli udeležite tečaja, tabora, delavnice… v kakšnem drugem terminu.

Hvala za razumevanje. Vljudno vabljeni !

Kontakt

Kontakt
 • Alpsko društvo Stratus
 • Gosposvetska cesta 51, 2000 Maribor
 • Telefon+386 (0)40 648 444
 • Emaildrustvo.stratus@gmail.com
 • Davčna številka56530838
Stratus

Najdi nekaj kar ljubiš in počni to do konca življenja

Utrinki iz naših potepanj

Mnenja udeležencev

Kdo smo

Sodelavci, inštruktorji in vaditelji & "ambasadorji" društva

Partnerji & podporniki

Iglu Šport
Sidarta
Joga line
Kibuba
ESS
joga vita
Slatnar
Elan
Versa print
Gremo v hribe

Za društvo

Image Description
Image Description
Image Description

Kontakt

Podatki o društvu

 • Alpsko društvo Stratus
 • Gosposvetska cesta 51,
 • 2000 Maribor
 • Telefon+386 (0)40 648 444
 • Emaildrustvo.stratus@gmail.com
 • Davčna številka56530838

Kontaktirajte nas

Sporočite nam svoje želje, predloge, pohvale ...