Alpsko društvo Stratus

Alpsko društvo za alternativne in rekreativne športe Stratus

Osebna-izkaznica-drustva

Alpsko društvo Stratus, s celotnim nazivom “Alpsko društvo za alternativne in rekreativne športe Stratus”, je bilo ustanovljeno leta 1999.

Vse od takrat člani društva uživamo v naravi ali v zaprtih prostorih pri izvajanju različnih športnih ali rekreativnih aktivnosti. V več kot 15 letni zgodovini smo se potepali po skoraj vseh celinah sveta. Kot gorniki, planinci, alpinisti in drugačni avanturisti smo se povzpeli na številne vrhove po vsem svetu. Nad obalami oceanov, s strmin ugaslih ognjenikov, preko sten osemtisočaka v Pakistanu in nad pobočji Himalajskih vrhov smo leteli z jadralnimi padali. Znanje in izkušnje smo nabirali na različnih tekmovanjih v preletih ter kot »cross country« piloti. Bogato znanje o letenju v gorah ter med termičnimi stebri smo in ga še prenašamo z veseljem naprej v tečajih jadralnega padalstva. Na različnih taborih in celi vrsti izobraževanj, na tekmovanjih, ki smo jih organizirali in v športnih krožkih smo športno plezanje približali in o njem izobraževali cicibane, mladostnike, odrasle ter tudi »starejše občane«. Pozimi se potepamo po zasneženih gorah, ter naše člane izobražujemo o varni hoji v zimske gore. V alpskih dolinah nas pritegnejo zaledeneli slapovi.

Veliko časa pa člani društva preživimo v naravi, na zanimivih pohodih, se potepamo z gorskimi kolesi ali pa se preprosto kot planinski potepuhi potepamo po vedno lepih gorah. Vljudno ste vabljeni, da se nam pridružite.

Stratus

Najdi nekaj kar ljubiš in počni to do konca življenja

Kontaktirajte nas

Sporočite nam svoje želje, predloge, pohvale ...